woensdag 26 september 2012

Zelfs haar naam is mooi


Campagne voeren is echt heel leuk. Maar jezus wat is het ook druk! Ik ben pas een kleine week bezig, maar nu al beheerst ze mijn leven. Ik droom over haar. Zeg wat zij zou zeggen. Eet wat zij zou eten. Ik luister zelfs naar haar naam. Penelope.

Natuurlijk kijk ik hoe de andere Penelopes het doen. Het zijn er meer dan 200. Sommigen doen het fantastisch. Sommigen zijn gewoon leuk. En sommigen zou ik in reallife niet aardig vinden. Denk ik. Want campagne is oorlog. Misschien is de Penelope die nu lelijke dingen roept over de andere kandidaten in het echt wel heel lief en zorgzaam.

Misschien is Geert Wilders in het echt ook wel heel lief en zorgzaam. Geeft hij de plantjes van de buren water als ze op vakantie zijn. Maar tijdens debatten schroomt hij niet om een tackle van achteren te maken op zijn tegenstanders. 

Misschien had PNOzorg dat ook moeten organiseren. Een Penelopedebat. ‘Dus Penelope151... Stel. U mocht 1 social medium kiezen om te gebruiken. Welke zou dat zijn?’ ‘De kracht zit hem juist in de combinatie van social media. Elk medium is heel goed in 1 ding. Door een koppeling te maken...’ ‘U beantwoordt de vraag niet. Ik stel hem nog een keer. U mag er 1 kiezen.’ Daarna worden de Penelopes links van de zaal tegenover de Penelopes rechts van de zaal gezet om het thema ‘de invloed van de media’ te bespreken. Penelope uit Haren begint te huilen. De Penelope die om de hoek woont van fc Groningen draait haar hoofd weg. Iedereen heeft een mening. De een komt nog creatiever uit de hoek dan de ander. Het eindigt in 1 grote schreeuwpartij want iedereen wil gehoord worden. En vervolgens pakken alle Penelopes hun emmer met modder onder de tafel vandaan en beginnen te gooien.

Zo zag mijn droom er vannacht dus uit. Je kan in ieder geval niet zeggen dat ik er niet fanatiek mee bezig ben.

En ik kan het niet vaak genoeg zeggen: je kan iedere dag stemmen!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten